Verkocht:Nieuwestraat 75, 3291 AP Strijen - Foto
Verkocht
+54

Nieuwestraat 75 3291 AP Strijen

  • Woonhuis
  • 6 kamers
  • 5 slaapkamers
  • 1 badkamers
  • Bouwjaar 1920
  • 605 m² perceeloppervlakte
  • 153 m² gebruiksoppervlakte
  • C Energielabel C

Beschrijving

Op goede woonstand gelegen....

Dat is een ouderwetse term die veelal werd gebruikt in taxatierapporten, een term uit ver vervlogen tijden, die je tegenwoordig bijna niet meer ziet, hoort of leest. Dat de term (nagenoeg) is verdwenen wil niet zeggen dat die goede woonstand niet meer belangrijk is.... Integendeel! Alleen reppen we tegenwoordig over locatie, locatie locatie… een term die ik de afgelopen weken al iets te vaak heb afgestoft en gebruikt in een ‘woningtekst’.

De Nieuwestraat is van oudsher DE straat van de Renteniers en de Middenstanders. De notabelen van het dorp woonden hier. Met die fraaie bomen en de bruggetjes over die kraakheldere sloten aan weerszijden van de straat, heeft de Nieuwestraat nog steeds de allure van toen en ademt de straat nog immer die heerlijke nostalgische sfeer van 100 jaar geleden. Het is en blijft een voorrecht om hier te mogen wonen.

In de - op 2 minuten fietsafstand gelegen - historische en gezellige dorpskern kunt u prima terecht kunt voor alle ‘dagelijkse benodigdheden’. U vindt er onder meer een Lidl en een AH, een bakker, slager en groenteboer, tal van leuke horecagelegenheid op het gezellige plein rond de Haven en ‘De Kaai’ (Hoeksche Waards voor kade), op donderdag een ‘weekmarkt’ (verwacht daar niet te veel van) en 4 x per week een viskraam.

Bovenstaande zaken zijn de zaken die uw Bourgondische Makelaar belangrijk vindt, maar misschien vindt u het veel belangrijker dat er zich op nog geen 200 meter afstand (Hemelsbreed) een Natura 2000 gebied ‘Het Oudeland van Strijen’ bevindt, alsmede een prachtig water om te vissen (De Keene, staat in verbinding met de Nieuwe Haven en het Hollands Diep). U vindt in de directe nabijheid tal van fraaie wandelroutes (zowel met als zonder hond) en fietsroutes (door het mooie polderlandschap, waar ons eiland om bekend staat).

De bushalte ligt op een steenworp afstand, de Christelijke basisschool op 2 minuten fietsafstand, de Openbare basisschool op 4 minuten fietsafstand. Vanaf hier rijdt u in 1 minuut op de N491 het dorp uit, richting de N217. De sportfaciliteiten bevinden zich (eveneens) op een minuutje of 4 fietsen.

En in die mooie straat, 'over de sloot en achter het eigen bruggetje', daar vindt u 'nummer 75'. Nieuwestraat 75 is veel meer dan alleen een uitstekende ligging en een degelijk gebouwd en (in 1993 d.m.v. een uitbouw aan achterzijde en 2 dakkapellen op de verdieping) aanzienlijk vergroot vrijstaand woonhuis.

Een jaar of 20 geleden werd hier door 1 van de gerenommeerde plaatselijke aannemers P& G Hooghwerff een vrijstaande garage van 40 m² met overkapping opgetrokken. Niet zo maar een garage, maar een garage die 'dubbelgroot' is, onderheid is, geïsoleerd is, voorzien is van spouwmuren, van een geïsoleerd dak, elektra, een elektrisch bedienbare sectionaldeur en een bergzolder. Wat een heerlijke oefen-/muziekruimte, klusruimte/werkplaats/salon of droge en optimale stallingsplaats voor uw kostbare oldtimer(s) en/of uw grote liefde, uw Harley Davidson (collectie).

Gelukkig is er ook op de oprit voor de garage nog volop ruimte om uw wagenpark te stallen. 3 auto's en een bus op eigen erf? Geen probleem, plan alleen wel goed wie er als eerste weer weg moet.

De woning is voorzien van vijf slaapkamers, dus niet alleen de hobbyist, de auto-/motor-/muziekliefhebber, maar zelfs ook een groter gezin kan hier prima wonen.

Goed, de vrijstaande woning (bouwjaar 1920) heeft bovendien een indrukwekkende cijferlijst.... 605 m² eigen grond, 554 m³ bruto inhoud, 153 m² gebruiksoppervlakte wonen en 43 m² externe bergruimte. De woning is voorzien van een respectabel Energielabel C, vanwege de muur-, vloer- en dakisolatie, de HR ketel (Remeha uit 2013) en de isolerende beglazing (in kunststof kozijnen). De ramen op de begane grond zijn ook nog een voorzien van elektrisch bedienbare rolluiken, die tellen niet mee voor het Energielabel maar wel voor het woongenot en het comfort, zeker in zomers die anders zijn dan die van 2024.

De achtertuin is gelegen op het westen, u kunt hier tot laat, op het terras, genieten van de zon, ook omdat de woning van de achterburen niet zo hoog is en de tuinen van beide woningen zeer diep zijn. Eigenlijk is er op die momenten dat de zon schijnt altijd wel een plekje in de zon EN in de schaduw te vinden.

De indeling ia als volgt: entree (in de zijgevel), hal met toilet, meterkast en toegang tot de slaap-/kantoorkamer (468 x 288), de speelse en zeer royale living van maar liefst 73 m³, bestaande uit de aan de voorzijde gelegen zitkamer en de aan de tuinzijde gelegen eetkamer en de open keuken met inbouwkeuken, aansluitingen en afvoeren t.b.v. de wasapparatruur en een schuifpui naar de tuin. De begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming.

Op de verdieping is de indeling als volgt: overloop, (nog) vier prima slaapkamers en een royale badkamer met vloerverwarming, mechanische ventilatie, ligbad, tweede toilet, douche en een badkamermeubel met wastafel.

Via een vlizotrap heeft u toegang tot de ruime bergzolder.

Ik hoop dat ik met dit redelijk uitgebreide verhaal – als ondersteuning van de uitgebreide fotoreportage en de plattegronden – een goed beeld heb kunnen schetsen, hoe prettig het wonen op deze locatie is en welke ‘plussen er allemaal zijn’. Uiteraard zijn serieuze mensen van harte welkom om te komen bezichtigen. Dan kunt u met mij – als geboren en getogen Strijenaar – tijdens de bezichtiging alle wellicht nog onderbelichte en voor u belangrijke punten over de woning, het dorp en de omgeving bespreken.

Kaart

Kenmerken

Overdracht

Referentienummer
06922
Vraagprijs
€ 575.000,- k.k.
Inrichting
Niet gestoffeerd
Inrichting
Niet gemeubileerd
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Aangeboden sinds
Vrijdag 12 juli 2024
Laatste wijziging
Woensdag 28 augustus 2024

Bouw

Type object
Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1920
Dakbedekking
Bitumen
Dakpannen
Type dak
Samengesteld
Isolatievormen
Dakisolatie
Dubbel glas
Muurisolatie
Vloerisolatie
Volledig geïsoleerd

Oppervlaktes en inhoud

Perceeloppervlakte
605 m²
Woonoppervlakte
153 m²
Inhoud
554 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten
1 m²
Oppervlakte externe bergruimte
43 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3
Aantal kamers
6 (waarvan 5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 (en 1 apart toilet)

Locatie

Ligging
Aan rustige weg
Beschutte ligging
Dichtbij openbaar vervoer
In centrum
Nabij school
Open ligging

Tuin

Type
Tuin rondom
Hoofdtuin
Ja
Oriëntering
West
Heeft een achterom
Ja
Staat
Goed onderhouden

Energieverbruik

Energielabel
C

CV ketel

CV ketel
Remeha HR
Warmtebron
Gas
Bouwjaar
2013
Combiketel
Ja
Eigendom
Eigendom

Uitrusting

Aantal parkeerplaatsen
5
Aantal overdekte parkeerplaatsen
2
Warm water
CV-ketel
Verwarmingssysteem
Centrale verwarming
Keukenvoorzieningen
Inbouwapparatuur
Badkamervoorzieningen
Douche
Ligbad
Toilet
Wastafel
Wastafelmeubel
Parkeergelegenheid
Vrijstaande stenen garage
Heeft kabel-tv
Ja
Tuin aanwezig
Ja
Heeft een garage
Ja
Telefoonaansluiting aanwezig
Ja
Beschikt over een internetverbinding
Ja
Heeft een schuifpui
Ja

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Strijen N 2216
Perceeloppervlakte
605 m²
Omvang
Geheel perceel
Eigendomsituatie
Eigen grond